Додаткове фінансування: Україна отримає від Світового банку майже 530 млн дол

Кредитні кошти буде надано на пільгових умовах під гарантії Великобританії та Данії.
Додаткове фінансування: Україна отримає від Світового банку майже 530 млн дол
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна отримає від Світового банку додаткове фінансування на 529,9 млн дол. США для нагальних потреб. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Відповідну угоду підписали 4 жовтня міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку в справах Східної Європи (Україна, Білорусь та Молдова) Аруп Банерджі.

Читайте також:

Зазначається, що кредитні кошти буде надано на пільгових умовах під гарантії Великобританії та Данії: термін погашення кредиту - 19 років із п’ятирічним пільговим періодом, процентна ставка - 0,25% річних.

"Залучені кошти дозволять зберегти дієвість та стійкість функціонування української системи державного управління, надалі фінансувати нагальні соціальні потреби в умовах воєнного стану", - зазначив Марченко.

Читайте також:

Кошти буде спрямовано до загального фонду державного бюджету України на відшкодування виплат на оплату праці співробітників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, підтримку малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Раніше ми писали, що Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури Світового банку, виділила 30 млн доларів для інвестицій в Україну та Молдову.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK