Запорізька АЕС опинилася повністю знеструмленою: Росіяни пошкодили підстанцію

Через обстріл ЗАЕС опинилася знеструмленою, в автоматичному режимі ввімкнулися дизель-генератори.
Запорізька АЕС опинилася повністю знеструмленою: Росіяни пошкодили підстанцію
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

У середу вранці, 12 жовтня, унаслідок ракетного обстрілу російськими військами була пошкоджена підстанція "Дніпровська" у Дніпропетровській області. Через що Запорізька атомна електростанція опинилася знеструмленою, повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

Читайте також:

Через пошкодження підстанції аварійно відімкнулася лінія зв’язку 750 кВ ЗАЕС - Дніпровська.

"Відтак Запорізька АЕС опинилася повністю знеструмленою. В автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Енергоатом" підготував і відправив на ЗАЕС чергову партію дизельного пального. Однак станом на 10:00 російська сторона не пропускає колону автомобілів компанії.

Читайте також:

В "Енергоатомі" підкреслили, що російські обстріли й пошкодження енергетичної інфраструктури, що пов’язані з роботою атомних станцій, є таким самим проявом ядерного тероризму, як і безпосередні обстріли ЗАЕС, та призводять до таких же наслідків і загроз радіаційної аварії.

"Окупанти продовжують нехтувати ядерною та радіаційною безпекою найбільшої в Європі АЕС, загрожуючи світу радіаційною катастрофою", - додали в компанії.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що російські загарбники відключили всі блоки ЗАЕС і змушують співробітників підписувати контракти з "Росатомом".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK