Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2022 рік

Ухвалений бюджет ПФУ визначає загальну суму доходів бюджету Пенсійного фонду на 2022 рік у сумі 594,2 млрд грн.
Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2022 рік
Ілюстративне фото / depositphotos.com

14 жовтня Кабінет Міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2022 рік. Це рішення забезпечить безперервність та своєчасність пенсійних виплат і надалі, з урахуванням особливостей завершення бюджетного періоду, повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Зазначається, що ухвалений бюджет ПФУ визначає загальну суму доходів бюджету Пенсійного фонду на 2022 рік у сумі 594,2 млрд грн, з яких власні надходження становлять 386,5 млрд грн.

Зокрема, 355,6 млрд грн - сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Ще 207,7 млрд грн - це кошти державного бюджету на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень, призначених за пенсійними програмами (зокрема 0,815 млрд грн на виплату щорічної разової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань), і дефіциту коштів Пенсійного фонду в розмірі 18,2 млрд грн.

Читайте також:

Видатки бюджету ПФУ на 2022 рік передбачені в розмірі 594,2 млрд грн і враховують усі соціальні зобов’язання для забезпечення своєчасних виплат пенсіонерам в повному обсязі.

Раніше ми писали, що голосування Верховної Ради України за проєкт державного бюджету на 2023 рік переноситься на початок листопада.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK