В АРМА передали російське та білоруське майно на 844 млн грн

Під час досудового розслідування слідчі встановили майно суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з РФ та РБ.
В АРМА передали російське та білоруське майно на 844 млн грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передали майно, що належить громадянам РФ та РБ. Загальна сума арештованого становить понад 844 млн грн. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Києві.

Читайте також:

"Поліцейські столичного главку розслідують низку кримінальних проваджень за ст. 110-2 Кримінального кодексу України - фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках досудового розслідування слідчі провели санкціоновані обшуки для вилучення документації як речові докази.

"Відповідно до ухвал місцевих судів за клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури російське білоруське майно та кошти арештовано й передано до державного управління. Серед вилученого 22 одиниці сільськогосподарської техніки, частка в статутному капіталі вагонобудівного заводу в розмірі 25%, 645 вагонів та інше майно організації, власником якого є громадянин РФ. Також у переліку наявні три локомотиви білоруського об’єднання та гроші на банківських рахунках однієї з організації, власником якої є громадянин РБ", - розповів заступник начальника слідчого управління поліції Києва Артем Родигін.

Читайте також:

Нині в межах досудового розслідування тривають заходи щодо встановлення інших активів, об’єктів нерухомості, корпоративних прав та майна, що належить безпосередньо або через афілійованих осіб РФ, РБ та їхнім резидентам.

Раніше ми писали, що активи двох суб'єктів господарювання, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин РФ, а також автотранспорт та ангар, що належать йому на праві власності, арештовано й передано в АРМА.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK