На армію та безпеку у 2023 році спрямують 43% усіх видатків бюджету

Кошторис має три пріоритети: армія та безпека, напрямок соціального забезпечення, освіти й медицини, відновлення.
На армію та безпеку у 2023 році спрямують 43% усіх видатків бюджету
На засіданні уряду / kmu.gov.ua

На армію та безпеку України у 2023 році буде спрямовано 43% усіх видатків державного бюджету. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 4 листопада.

За його словами, під час формування державного бюджету на 2023 рік використовувався помірно-консервативний сценарій макроекономічного прогнозу. Він передбачає зростання ВВП на 3,2%, інфляцію - 28%, середній річний курс долара - близько 42 грн.

Читайте також:

Прем'єр-міністр зазначив, що кошторис має три найважливіших пріоритети: армія та безпека, напрямок соціального забезпечення, освіти й медицини, а також відновлення.

Так, на армію та безпеку буде спрямовано 43% усіх видатків, а це понад 1 трлн грн.

При цьому соціальне забезпечення, освіта й медицина становитимуть понад 30% видатків. Шмигаль наголосив, що держава в повному обсязі виконає свої соціальні зобов’язання перед громадянами.

Читайте також:

Також у межах держбюджету створюється Фонд ліквідації наслідків збройної агресії РФ з ресурсом у 35 млрд грн найперше для відбудови критично важливих для людей об’єктів.

"Відбудова також передбачає нові стимули для економіки та приватного сектору. Через Фонд розвитку підприємництва спрямовуємо 16 млрд грн на підтримку бізнесу. Продовжуємо програми "5-7-9", єРобота, підтримку аграріїв, пільгову іпотеку, індустріальні парки та стимули для великих інвестпроєктів", - додав глава уряду.

Раніше ми писали, що уряд подав у Верховну Раду законопроєкт, яким буде вдосконалено положення закону про "інвестиційні няні".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK