Вимагання хабарів у перевізників: На Закарпатській митниці затримали керівництво посту

ДБР викрило начальника митного посту "Тиса" Закарпатської митниці та його заступника на систематичному вимаганні хабарів у автоперевізників.
Вимагання хабарів у перевізників: На Закарпатській митниці затримали керівництво посту
На Закарпатській митниці затримали хабарників / dbr.gov.ua

Працівники Державного бюро розслідувань затримали начальника митного посту "Тиса" Закарпатської митниці та його заступника. Вони систематично брали гроші в автоперевізників за безперешкодний проїзд автобусів через кордон. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

Працівники ДБР задокументували факти вимагання митниками 10,6 тис. євро в одного з підприємців, що здійснює міжнародні перевезення громадян.

"Такса встановлювалася з розрахунку за кожний автобус та ту кількість товару, яку він перевозив. Така "співпраця" та регулярна сплата "данини" дозволяли транспорту перевізників безперешкодно та без штучного затягування процесу проходження митних формальностей перетинати державний кордон", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сума неправомірної вигоди розраховувалася з урахуванням попередньо отриманих смс-повідомлень перевізника щодо ваги товару, який перевозився пасажирами, та становила в середньому біля 500 євро з кожного автобусу.

Читайте також:

Посадовців затримали під час отримання чергового траншу в розмірі 7,5 тис. євро. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Попередньо злочин кваліфікували як вимагання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за попередньою змовою групи осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Раніше ми написали, що повідомлено про підозру службовцю одного з митних постів Львівської митниці Держмитслужби за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK