На випадок повного блекауту: в Україні відкриють "пункти незламності"

По всій країні розгортають новий проєкт підтримки людей - "Пункти незламності".
На випадок повного блекауту: в Україні відкриють "пункти незламності"
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

В Україні створили проєкт "Пункти незламності" на випадок тривалих відключень світла. Уже підготовлено понад 4000 таких пунктів, де люди зможуть отримати базові послуги, включаючи електроенергію, мобільний зв'язок та інтернет.

Читайте також:

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні 22 листопада.

"Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота "Пунктів незламності". Там усі базові послуги: електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Абсолютно безкоштовно й цілодобово", - сказав глава держави.

Він зазначив, що пункти працюватимуть обов’язково при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.

Президент додав, що вже працює спеціальний сайт - nezlamnist.gov.ua, на якому розміщено мапу таких пунктів по всій країні. На сайті та в усіх "Пунктах незламності" можна буде дізнатися, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Читайте також:

"Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, враховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити. Упевнений: допомагаючи один одному, увсі ми разом зможемо пройти цю зиму", - підсумував Зеленський.

Раніше ми писали, що 23 листопада з 00:00 до 24:00 у всіх регіонах України застосовуються планові відключення світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK