Обстріли інфраструктури України призвели до збільшення донатів на ЗСУ - Опендатабот

У дні масованих обстрілів українці активніше підтримували захисників.
Обстріли інфраструктури України призвели до збільшення донатів на ЗСУ - Опендатабот
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Коли РФ масовано обстрілювала інфраструктуру України, громадяни активніше підтримували ЗСУ. Тільки за жовтень пожертвування на благодійні фонди United24, "Повернись живим" та Фонд Притули становили 1,5 млрд грн. Про це повідомляє "Опендатабот".

Читайте також:

Найбільші збори зафіксовано на платформі United24. За пів року роботи платформи на рахунки НБУ надійшло понад 6,8 млрд грн:

  • 83% коштів або 5,6 млрд грн - на рахунок ЗСУ;
  • 11% або 745 млн грн - на рахунок для медичної допомоги;
  • 6% або 429 млн грн - на гуманітарну допомогу.

Читайте також:

При цьому найбільше грошей за місяць задонатили в липні - 2,24 млрд грн. Основний сплеск у розмірі припадає на тиждень з 4 по 10 липня - 1,86 млрд грн, що становить 83% від усіх надходжень липня. У серпні та вересні в середньому українці донатили 90 млн грн на тиждень.

Після першого великого бомбардування енергетичної інфраструктури з 10 до 16 жовтня сума донатів за тиждень зросла на 36%. Обстріли наступного тижня збільшили підтримку ЗСУ у 2,8 раза - на 251 млн грн.

З початку повномасштабного вторгнення фонд "Повернись живим" зібрав майже 5 млрд грн. Кількість донатів та їхня сума суттєво зросли після початку масованих обстрілів інфраструктури в жовтні.

Читайте також:

Так, за період з 10 по 16 жовтня українці пожертвували 108 млн грн, що в 1,6 раза більше ніж за тиждень до того. З 14 по 20 листопада громадяни поповнили рахунки фонду на 140 млн грн, що у 2,3 раза більше ніж тиждень тому.

При цьому Фонд Притули за 9 місяців зібрав трохи більше 3 млрд грн. Кількість пожертв після початку масових обстрілів цивільної інфраструктури зросла більш ніж у 3 рази на місяць.

Раніше ми писали, що в "Дії" запустили збір коштів на допомогу армії через платформу United24. Пожертвувати гроші можна через Apple Pay, Google Pay або ввести дані картки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK