Що буде з курсом долара в Україні до кінця року: прогноз

За словами Гетманцева, немає жодних фінансово-економічних підстав для того, щоб гривня здешевлювалася.
Що буде з курсом долара в Україні до кінця року: прогноз
Данило Гетманцев / facebook.com/d.getmancev

До кінця 2022 року в Україні офіційний курс гривні до долара залишиться без змін. Про це в інтерв'ю агентству "Українські Новини" заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також:

"Мені здається, що НБУ чітко дав зрозуміти, що до кінця року не буде якихось змін офіційного курсу і для цього підстав немає", - сказав він.

За словами Гетманцева, Україна в третьому кварталі має позитивний платіжний баланс - 2,2 млрд дол. Крім того, позитивний прогноз платіжного балансу на 1,1 млрд дол. в останньому кварталі року.

Читайте також:

"У нас є достатньо ритмічна допомога партнерів, яка надходить до нас. Понад 45% зовнішньої допомоги з листопада надходить за рахунок грантів. Золотовалютний резерв складає більше 25 млрд дол., тобто три місяці імпорту гарантовано", - додав голова парламентського комітету.

Він наголосив, що немає жодних фінансово-економічних підстав для того, щоб гривня здешевлювалася.

Раніше ми писали, що НБУ спробує уникнути коригування курсу гривні до долара, оскільки фіксований курс є важливим стабілізаційним фактором для економіки в поточних умовах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK