Чи є підстави для повернення до плаваючого курсу: відповідь голови НБУ

У НБУ поки що не бачать підстав для зміни фіксованого курсу гривні до долара.
Чи є підстави для повернення до плаваючого курсу: відповідь голови НБУ
Глава НБУ Андрій Пишний / facebook.com/pyshnyy

Наразі Національний банк України не бачить підстав для зміни фіксованого курсу. Повернення до плавання є передчасним. Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine розповів голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також:

"Фіксований курс - це теж відхід від ринкових принципів, але з іншого боку - вимушена річ. Плаваючий курс та інфляційне таргетування - те, до чого НБУ важко йшов, це базові речі, які я підтримую. Але фіксований курс дозволив вгамувати ситуацію, взяти її під контроль і забезпечити якір для населення та бізнесу в умовах ідеального шторму. Спільна позиція ключового персоналу НБУ - фіксований курс ще має відігравати певний час свою роль. І я її підтримую", - сказав він.

За словами Пишного, поки в Нацбанку не бачать підстав для перепривʼязки курсу, однак і повернення до плавання вважають передчасним.

Читайте також:

"Це не означає, що поточна прив’язка - це назавжди. Рано чи пізно ми повернемося і до плаваючого курсу, і до інфляційного таргетування, але тоді, коли це буде дійсно доречно", - додав голова НБУ.

Нагадаємо, за словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, до кінця 2022 року в Україні офіційний курс гривні до долара залишиться без змін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK