Відключення електроенергії в Україні: Коли повернуть планові графіки

В "Укренерго" відповіли, коли електроенергію відключатимуть чітко за графіком.
Відключення електроенергії в Україні: Коли повернуть планові графіки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Україна може повернутися до графіків відключення електроенергії через 2-3 дні, якщо не буде нових обстрілів. Про це повідомив під час інтерв'ю для "Радіо НВ" голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, це буде можливим, коли дефіцит потужності в енергосистемі буде знижений до такого рівня, коли можна буде кожні 4 години відключати одну з трьох груп споживачів.

Читайте також:

"Ми зараз досить близькі до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли ми знову зможемо повернутись до планових графіків. Думаю, що нам ще 2-3 дні буде на це потрібно. Якщо не буде нових обстрілів, то думаю, що на цьому тижні ми маємо вийти на планові графіки", - пояснив голова "Укренерго".

Він додав, що всі споживачі в кожній області поділені обленерго та військово-цивільними адміністраціями на три черги. І ці три черги поперемінно відключаються від енергопостачання для того, щоб це відбувалося в плановому режимі.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що після масованої ракетної атаки 5 грудня енергетична система України залишилася цілісною та контрольованою диспетчерами "Укренерго".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK