Кошти за купівлю генератора можуть компенсувати: перелік міст та умови

В українських містах запровадили виплату часткових компенсацій вартості генераторів.
Кошти за купівлю генератора можуть компенсувати: перелік міст та умови
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У деяких містах України на місцевому рівні запровадили компенсацію за придбання генераторів. На неї мають право об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельні контори (ЖБК) та керівники багатоквартирних будинків. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Так, у Києві мешканцям багатоквартирних будинків можуть компенсувати 75% від вартості генератора. Максимальна сума - 80 тис. грн.

Читайте також:

Зазначається, що отримати компенсацію можна, подавши заяву та пакет документів до районної адміністрації. Кошти будуть виплачені протягом 2 місяців.

У Львові для ОСББ, ЖБК та решти житлового сектору сума відшкодування становить 50% від ціни, проте максимум - 30 тис. грн. Комісія має розглянути заяву та ухвалити рішення протягом 10 днів.

Крім того, для підприємців ресторанної сфери та роздрібної торгівлі харчовими продуктами передбачено ваучер.

У Полтаві компенсацію можуть отримати мешканці будинків, де є понад 2 поверхи. Відшкодування не повинно перевищувати 50% від вартості пристрою, але не більше 80 тис. грн.

Читайте також:

Мерія Одеси ухвалила рішення повертати до 70% від вартості генераторів, але не більше 100 тис. грн. Для отримання компенсації слід звертатися з чеками до районної адміністрації.

При цьому в Сумах компенсацію можуть отримати мешканці будинків трьох та вище поверхів, а також двоповерхових будівель, збудованих до 1993 року. Сума компенсації - не більше 50% і не більше 50 тис. грн.

Читайте також:

У Рівному компенсують до 70% від вартості пристрою. Але за умови, що він коштував не більше ніж 45 тис. грн.

У Чернівцях компенсують 80% від вартості. Пристрій має коштувати не більше 60 тис. грн та покривати потреби не менше 36 квартир у будинку.

А в Запоріжжі повернення 80% від вартості генератора можливе за умови, що він коштує до 30 тис. грн. Оплата за пристрій має здійснюватися через банк.

Раніше ми писали, що у зв'язку з плановими відключеннями світла багато громадян переходять на генератори. Під час їхнього використання потрібно дотримуватися елементарних правил безпеки, щоб уникнути нещасних випадків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK