Зв'язок, транспорт та магазини: Як житиме Київ у разі тривалої відсутності електропостачання

Як Київ житиме й працюватиме в умовах блекауту.
Зв'язок, транспорт та магазини: Як житиме Київ у разі тривалої відсутності електропостачання
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У разі тривалої відсутності електропостачання в Києві працюватимуть магазини, бюветні комплекси, банки, а також пункти обігріву. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

Транспорт

На всіх маршрутах наземного транспорту, зокрема електротранспорту, будуть працювати автобуси, які перевозитимуть пасажирів безкоштовно. Міська електричка ходитиме.

Читайте також:

При цьому рух поїздів метрополітену буде призупинений, але підземні станції працюватимуть як пункти тимчасового перебування та укриття під час повітряної тривоги.

Зв'язок

Мобільний зв'язок у разі відсутності електропостачання працюватиме в обмеженому режимі: тільки голосовий зв'язок. У метрополітені працюватиме мобільний інтернет (LTE, 3G), на частині станцій - також Wі-Fі. Працюватиме інтернет і в оптоволоконній мережі.

Пункти обігріву

У Києві працюватимуть пункти обігріву, тому мешканці зможуть прийти туди.

Читайте також:

Бювети

У разі перебоїв із водопостачанням воду можна набрати в бюветних комплексах, які під'єднані до генераторів. Крім того, питну воду та воду для інших потреб доставлятимуть у пункти обігріву за необхідності.

ТРЦ, торгові мережі та ринки

Без електропостачання в Києві продовжуватимуть працювати окремі торговельні мережі, ТРЦ та ринки, а також сільськогосподарські ярмарки. Крім того, працюватимуть заклади побутового обслуговування, заклади харчування, СТО й автотоварів , приватні медичні заклади. Проте графіки роботи можуть бути скороченими.

Читайте також:

Банки

Визначені банки будут надавати клієнтам фінансові послуги в умовах тривалої відсутності електропостачання. Як зазначили в НБУ, чергові відділення забезпечуються всім необхідним обладнанням та каналами зв'язку для безперервної роботи за відсутності електрики.

Раніше ми писали, що поїзди київського метрополітену не будуть курсувати до кінця дня, 16 грудня, у зв'язку з пошкодженням енергетичної системи та аварійними відключеннями електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK