В "Укренерго" спростували фейк про експорт електроенергії

Росіяни вкотре намагаються переконати українців, що у відключеннях світла винні енергетики, а не масовані ракетні атаки.
В "Укренерго" спростували фейк про експорт електроенергії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Росіяни поширили підроблений лист від керівника НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького Міністерству енергетики України про нібито "відновлення експорту" електроенергії. Про це повідомляє пресслужба компанії у Facebook.

Читайте також:

"Російські пропагандисти продовжують кампанію з розповсюдження фейків про нібито "відновлення експорту". Цього разу з публікацією підробленого листа від керівника "Укренерго" Кудрицького на українське міністерство енергетики", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що автори фейку настільки поспішають, що звертаються від "ради директорів" "Укренерго". При цьому український системний оператор має лише наглядову раду та правління.

Читайте також:

У компанії наголосили, що "рада директорів" є в російського оператора мереж, від яких Україна від'єдналася 24 лютого назавжди.

"Це чергова невдала спроба переконати громадян, нібито у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не 9 масованих хвиль російських атак. Насправді експорт електроенергії не відбувається з 11 жовтня, і це можна побачити на інформаційних майданчиках європейських мереж", - додали в НЕК. 

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що з 11 жовтня 2022 року Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об'єктів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK