Україна отримала грант у 2 млрд доларів від США - Мінфін

Це вже другий транш із гранту загальним розміром 4,5 млрд дол. США.
Україна отримала грант у 2 млрд доларів від США - Мінфін
Ілюстративне фото / EPA/UPG

До державного бюджету України надійшли грантові кошти від США в розмірі 2 млрд дол. із Цільового фонду Світового банку. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Читайте також:

Зазначається, що це вже другий транш із гранту загальним розміром 4,5 млрд дол. США. Кошти надані США через Цільовий фонд Світового банку в рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Як пояснили в Мінфіні, залучене грантове фінансування буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та заробітних плат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Читайте також:

"Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Раніше ми писали, що 19 грудня Україна отримала від Канади додаткові 500 млн канадських доларів (367 млн доларів США) у рамках кредитного договору між Україною та Канадою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK