Стан енергосистеми 27 грудня: Дефіцит потужності трохи скоротився

Наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів у країні.
Стан енергосистеми 27 грудня: Дефіцит потужності трохи скоротився
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У вівторок, 27 грудня, дефіцит потужності в енергосистемі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Однак наявної потужності в системі все одно недостатньо. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" у Facebook.

Читайте також:

Зазначається, що після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній із теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак.

Проте наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні, тому що в енергосистемі водночас збільшився рівень споживання.

Читайте також:

"Це пов’язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, що були пошкоджені під час масованих атак, а також з відновленням енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях. Відповідно збільшилась і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає і обсяг споживання промисловості", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень для збалансування енергосистеми.

"Енергосистема країни пережила 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА ворога і все ще потребує значних ресурсів та часу на відновлення. Ремонтні бригади працюють цілодобово. Заживлені всі об’єкти критичної інфраструктури", - додали в НЕК.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що 27 грудня в Києві та області продовжують діяти екстрені відключення світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK