Дефіцит в енергосистемі збільшився: В "Укренерго" пояснили причину

Наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів у країні.
Дефіцит в енергосистемі збільшився: В "Укренерго" пояснили причину
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У середу, 28 грудня, дефіцит електроенергії в системі збільшився. Це пов'язано з зупинкою деяких блоків електростанцій через обстріл газової інфраструктури в східному регіоні, повідомила пресслужба "Укренерго".

Читайте також:

Водночас завдяки відносно теплій погоді вже четвертий день поспіль у нічний час не застосовуються обмеження споживання.

"Проте в підсумку наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів у країні. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як зазначили в компанії, енергосистема України за три останні місяці перенесла 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА росіян. Через обстріли об'єкти генерації та системи передачі зазнали масштабних та складних пошкоджень. Для їхнього відновлення необхідні значні ресурси та час.

"Ворог не збирається зупинятися у своїх намірах занурити країну в темряву. Енергетики готуються до будь-яких можливих сценаріїв та за будь-яких умов будуть відновлювати енергосистему", - наголосили в "Укренерго".

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що в соцмережах поширюється фейкова інформація про скасування аварійних відключень електроенергії в Україні. Шахраї посилаються на фальшиву сторінку НЕК "Укренерго".



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK