Один із блоків АЕС виводять у плановий капітальний ремонт - "Енергоатом"

Найближчим часом в енергосистемі України працюватиме 8 енергоблоків АЕС, які розташовані на підконтрольній державі території.
Один із блоків АЕС виводять у плановий капітальний ремонт - "Енергоатом"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вівторок, 3 січня, один із блоків українських АЕС виводиться в плановий капітальний ремонт, який здійснюється раз на чотири роки. Про це повідомляє "Енергоатом".

Читайте також:

"Сьогодні, 3 січня 2023 року, один з енергоблоків ДП "НАЕК "Енергоатом2 задля забезпечення ядерної та радіаційної безпеки за умовами ліцензії виводиться у плановий капітальний ремонт, який здійснюють раз на чотири роки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час капремонту проводяться повне вивантаження активної зони реактора, контроль цілісності корпусу реактора автоматичним маніпулятором, попереджувальний ремонт обладнання, вивезення відпрацьованого та завантаження свіжого ядерного палива.

Читайте також:

Таким чином найближчим часом в енергосистемі України працюватимуть вісім енергоблоків атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній державі території.

При цьому всі 6 енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС зупинені, їхнє включення блокується загарбниками. Наразі ЗАЕС продовжує постійно споживати електроенергію на власні потреби від енергосистеми України.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що 13 грудня до енергосистеми країни підключили енергоблок однієї з АЕС, виведений із ладу після ракетного обстрілу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK