Імпорт дронів в Україну: Кабмін спростив правила ввезення

Так буде вирішено ситуацію, коли волонтери мали проблеми з ввезенням в Україну звичайних цивільних дронів та дронів подвійного використання.
Імпорт дронів в Україну: Кабмін спростив правила ввезення
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Кабінет Міністрів спростив правила ввезення в Україну безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів) як гуманітарну допомогу. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Так, було внесено зміни до постанови уряду від 1 березня 2022 року №174 "Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану".

Читайте також:

Постанова прямо визначає, що імпорт дронів цивільного та подвійного призначення не потребує надання будь-яких додаткових документів включно з гарантійними листами кінцевого споживача.

"Таким чином буде вирішено ситуацію, коли волонтери мали проблеми з ввезенням в Україну звичайних цивільних дронів та дронів подвійного використання - ніхто не буде вимагати від них додаткових документів, зокрема гарантійних листів", - пояснила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте також:

Зазначається, що пропуск таких безпілотних апаратів має здійснюватися за місцем перетину митного кордону України шляхом подання в паперовій або електронній формі декларації, заповненої особою, що їх перевозить, за формою згідно з додатком 1 без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та без оформлення гарантійних листів.

Крім того, у документі, зокрема, йдеться про такі зміни:

  • військові адміністрації включено до кола кінцевих користувачів, які мають право виписувати гарантійні листи на товари військового призначення;
  • з метою уточнення ідентифікації окремих товарів формулювання "нецивільного призначення" замінено  словами "військового призначення".

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку товарів, що поставляються на територію України без сплати мита та ПДВ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK