Споживання електроенергії зросло: Українцям розповіли про стан енергосистеми країни

Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання в повному обсязі.
Споживання електроенергії зросло: Українцям розповіли про стан енергосистеми країни
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У понеділок, 9 січня, станом на 11:00 споживання електроенергії в Україні зросло через зниження температури й збільшення споживання промисловістю та бізнесом з початком робочого тижня. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"У зв’язку з цим для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 4:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень", - йдеться в повідомленні.

У компанії розповіли, що ситуація з електропостачанням залишається складною в прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій.

Читайте також:

Крім того, уночі росіяни обстріляли один з об'єктів генерації на півдні країни.

Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання в повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС.

"Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень", - закликають у НЕК.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що найближчим часом очікується суттєве похолодання, тому українці мають бути готовими до відновлення аварійних відключень світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK