Споживання електрики підвищилося через холоди: В Україні застосовуються аварійні відключення

У багатьох областях ліміти споживання вже перевищені, тому застосовуються аварійні відключення світла.
Споживання електрики підвищилося через холоди: В Україні застосовуються аварійні відключення
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У вівторок, 10 січня, споживання електроенергії в Україні підвищилося через низьку температуру, посилену сильним вітром у більшості регіонів. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Крім того, зросло споживання промисловістю та бізнесом, що є звичним для робочого дня. Унаслідок цього зріс дефіцит потужності, зокрема й у нічні години.

Читайте також:

"Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби з 00:00 до 24:00. На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення", - йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що в окремих регіонах через несприятливі метеоумови (поривчастий вітер) є пошкодження в мережах операторів системи розподілу, ведуться ремонтні роботи.

Читайте також:

При цьому в прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж унаслідок високої активності бойових дій.

Як зазначили в НЕК, наразі енергосистема не в змозі покрити споживання в повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, що виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що найближчим часом очікується суттєве похолодання, тому українці мають бути готові до відновлення аварійних відключень світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK