Ухилення від сплати орендної плати: В Україні арештували майно підприємства на 628 млн грн

Службові особи підприємства вносили в документи недостовірну інформацію щодо орендної плати за користування землею.
Ухилення від сплати орендної плати: В Україні арештували майно підприємства на 628 млн грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб акціонерного товариства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомили в БЕБ.

Читайте також:

"Упродовж 2020 - 2021 років службові особи підприємства вносили в документи бухгалтерського обліку та податкової звітності товариства недостовірну інформацію щодо орендної плати за користування земельною ділянкою", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що для здійснення господарської діяльності - розробки корисних копалин - підприємство орендувало в райдержадміністрації земельну ділянку, що відноситься до ділянок державної та комунальної власності. 

Читайте також:

Зазначається, що в порушення вимог п. 46.1 ст. 46, п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України та з метою ухилення від сплати обов’язкових платежів службовці умисно ігнорували зміни щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки, так занизили розмір орендної плати за земельну ділянку.

За ініціативою співробітників БЕБ для забезпечення подальшого відшкодування збитків, завданих державі, накладено арешт на нерухоме та рухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 628 млн гривень.

Раніше ми писали, що БЕБ викрило групу осіб, які незаконно конвертували кошти через одну зі служб таксі, які функціонують на території Києва.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK