Держава стимулюватиме розвиток виробництва БПЛА в Україні - Мінекономіки

Україна зосередиться на розвитку виробництва безпілотників усередині держави.
Держава стимулюватиме розвиток виробництва БПЛА в Україні - Мінекономіки
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Держава сфокусується на системному стимулюванні розвитку виробництва БПЛА в Україні. Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко під час конференції "Виробництво БПЛА: можливості та виклики" 14 січня, передає пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

"Для України питання виробництва та постачання на фронт будь-якої зброї - це питання збереження життів наших захисників та наших громадян. І, зрештою, це питання перемоги. Ми знаємо потреби фронту. Тобто фактично обсяг ринку. І ми маємо зрозуміти, скільки сьогодні готові виробляти вітчизняні виробники. Ми сфокусовані на тому, щоб стимулювати розвиток виробництва системно, з огляду на перспективу", - зазначила вона.

Зі свого боку міністр цифрової трансформації Михайло Федоров додав, що завдяки проєкту "Армія дронів" у рамках платформи UNITED24 українських військових забезпечують найкращими "пташками", а також стимулюють розвиток українських виробників БПЛА.

Читайте також:

"За 7 місяців проєкту за запитом військових вже законтрактовано майже 1600 дронів на 3,3 млрд грн. Частина з них - це дрони українських виробників. Ринок українських БПЛА має великий потенціал. Разом з урядовою командою ми системно працюємо над тим, щоб підтримати наших виробників та спростити багато бюрократичних питань. Це дозволить бізнесу розвиватися та масштабуватися ще швидше", - сказав міністр.

Раніше ми писали, що в Україні спростили порядок ввезення дронів, касок та бронежилетів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK