Мости з Норвегії: В Україну прибула остання партія

Вартість переданих конструкцій становить 30 млн норвезьких крон.
Мости з Норвегії: В Україну прибула остання партія
В Україну прибула партія подарованих Норвегією мостів / ukravtodor.gov.ua

У вівторок, 17 січня, в Україну прибула остання партія подарованих Норвегією мостів. Про це повідомили в "Укравтодорі".

Так, "Укравтодор" зустрів вантажівки з мостовими конструкціями від Норвезького управління державних доріг. Караван із гуманітарною допомогою у вигляді 10 переправ вирушив у грудні 2022 року. 

Читайте також:

"Україні подарували тимчасові мостові конструкції типу acrow/bailey, які підходять для пересування важких транспортних засобів. Ці конструкції дозволять не лише з’єднати населені пункти, а й забезпечать довезення гуманітарних вантажів, проїзд швидких, ремонтних бригад, евакуацію населення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вартість переданих конструкцій становить 30 млн норвезьких крон. Технічна допомога фінансується з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ.

В Україну прибула партія подарованих Норвегією мостів
В Україну прибула партія подарованих Норвегією мостів / ukravtodor.gov.ua

Для того, щоб процес встановлення мостів на деокупованих територіях оперативно стартував, українські мостобудівники пройдуть тренінг у Польщі. Норвезькі фахівці на прикладі однієї з переданих переправ навчать інженерів складати їх швидко та ефективно.

"Норвегія стала третьою країною, котра від початку російсько-української війни передала в Україну гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Раніше 9 тимчасових мостів подарували Чехія та Франція. Частина цих мостів уже змонтована на Київщині, Чернігівщині, Черкащині та Харківщині", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що в Україну прибули перші вантажівки з гуманітарною допомогою Норвезького управління державних доріг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK