Співпраця Мінцифри й Nokia: техгігант надає Україні 5 тисяч Wi-Fi роутерів

Мінцифра та Nokia продовжать співпрацювати та розвивати українську телеком-інфраструктуру.
Співпраця Мінцифри й Nokia: техгігант надає Україні 5 тисяч Wi-Fi роутерів
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Міністерство цифрової трансформації та компанія Nokia продовжать спільно розвивати українську телеком-інфраструктуру, інтегрувати Україну в міжнародний телеком-ринок, збільшувати кількість українських телеком-фахівців та підсилювати потужність інтернет-мереж. 

Читайте також:

Про це домовилися віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та CEO Nokia Пекка Лундмарк під час зустрічі в Давосі.

За словами Федорова, з початку повномасштабного вторгнення Nokia передала Україні 1770 Wi-Fi роутерів, які забезпечують інтернетом укриття шкіл.

"Наступного тижня надійде друга партія - ще 3230 роутерів. Завдяки цьому ще більше українських школярів зможуть продовжувати навчання навіть під час повітряних тривог. Упевнений, що разом зробимо цифрову інфраструктуру ще більш стійкою та сучасною", - сказав міністр.

Читайте також:

Зазначається, що міжнародний техгігант створить окрему групу експертів для підтримки України. Вони займатимуться проєктами відновлення, підвищення стійкості та модернізації інтернет-мереж України, оптимізації управління мережами державних підприємств та кібербезпекою. 

Також серед майбутніх проєктів - будівництво магістральної інтернет-лінії через Чорне море. Це забезпечить інтернет-з'єднання Фінляндії з Азією та Близьким Сходом через Україну. Унаслідок Україна стане більш привабливою для світових IT-компаній.

Читайте також:

Крім того, сторони планують спільно:

  • створити локальну команду, щоб українські реставраційні проєкти були в пріоритеті;
  • впровадити сучасні рішення в українську телеком-інфраструктуру, щоб запустити технології 5G та збільшити пропускну здатність мереж;
  • дослідити проєкти з розвитку цифрових навичок і потенціалу;
  • дослідити потенціал рішень для міжнародних зв’язків, щоб Україна стала цифровим центром, що об'єднує Європу та Азію.

Раніше ми писали, що Міністерство цифрової трансформації України спільно з канадською технологічною організацією eQualitie передали провайдерам 172 батареї SBL.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK