Проходження опалювального сезону: чи вистачить Україні ресурсів

У газосховищах зберігається близько 11 млрд кубів газу, а на складах - майже 1,2 млн тонн вугілля.
Проходження опалювального сезону: чи вистачить Україні ресурсів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Минулого тижня Україна пройшла "екватор" зими. Стан енергосистеми залишається складним, але контрольованим. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 січня.

Читайте також:

"Від початку першої масованої ракетної атаки на нашу енергосистему ми розуміли, що це буде найскладніша зима в нашій історії. Наразі всі спроби Росії занурити Україну в темряву провалилися. Ми достойно пройшли першу половину зими. Але розслаблятися дуже й дуже рано. Робота триває", - підкреслив він.

За словами Шмигаля, в України достатньо ресурсів для продовження й завершення опалювального сезону в нормальному режимі. У газосховищах зберігається близько 11 млрд кубів газу, а на складах - майже 1,2 млн тонн вугілля.

Читайте також:

Також напередодні уряд ухвалив розпорядження, яким дозволив НАК "Нафтогаз України" залучити грант від ЄБРР на суму майже 189 млн євро. На ці кошти компанія зможе імпортувати додаткові об’єми газу.

Раніше ми писали, що НАК "Нафтогаз України" домовилася про резервування додаткових обсягів газу, необхідних Україні для опалювального сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK