Україна та ЄС уклали дві важливі угоди - Шмигаль

Україна та ЄС започаткували стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів.
Україна та ЄС уклали дві важливі угоди - Шмигаль
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

У четвер, 2 лютого, Україна та Євросоюз підписали два важливі документи за підсумками спільних консультацій із Колегією Європейської комісії. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

Зокрема, підписана Угода щодо участі України в програмі ЄС "Єдиний ринок" із бюджетом 4,2 млрд євро.

За словами Шмигаля, ця програма спрямована на забезпечення "зеленого" й цифрового переходів та сприятиме розвитку конкурентоспроможності українського бізнесу.

Крім того, між Україною та ЄС було підписано меморандум щодо стратегічного партнерства у сфері відновлюваних газів, біометану, водню та інших синтетичних газів, що сприятиме побудові стійкої та інноваційної енергетичної системи України.

Читайте також:

"Ми розраховуємо на приєднання України до роумінгового простору ЄС, подальшу інтеграцію енергетичних ринків, запровадження так званого "промислового безвізу" для української продукції, нарощення експортного потенціалу українських  товарів завдяки збільшенню пропускної спроможності на нашому кордоні, входження до єдиної європейської мережі розрахунків SEPA", - зазначив очільник українського уряду.

Раніше ми писали, що Україна розраховує на значний прогрес в інтеграції у внутрішній ринок Європейського Союзу та на продовження терміну дії безмитної торгівлі з ЄС до кінця 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK