Ситуація зі світлом: споживання електроенергії зростає, в Одесі аварійні відключення

До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби.
Ситуація зі світлом: споживання електроенергії зростає, в Одесі аварійні відключення
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У вівторок, 7 лютого, в Україні поступово зростає споживання електроенергії. Водночас дещо зросло й виробництво. Дефіцит потужності зберігається. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

Читайте також:

Зазначається, що після аварійного ремонту включено в роботу один блок на одній із теплових електростанцій. Також в Україну здійснюється імпорт електроенергії.

"Однак наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання в повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тож для їхнього попередження вводять аварійні відключення.

В Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення. На ліквідації пошкоджень цілодобово працюють бригади "Укренерго" та ДТЕК. Якщо не буде нових атак, то на вихідні очікується повернення до графіків планових відключень, які діяли до 4 лютого.

Також тривають ремонти на всіх інших підстанціях, пошкоджених ракетними та дроновими атаками РФ.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що зі Швеції в Україну надійшли 46 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою 570 тонн для потреб енергетики.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK