В АРМА передали залізну руду російського олігарха на 1,8 млрд грн

В АРМА передали раніше арештовані в декількох морських портах України 166 тис. тонн залізної руди.
В АРМА передали залізну руду російського олігарха на 1,8 млрд грн
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В управління АРМА передали раніше арештовані в декількох морських портах України 166 тис. тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн. Уся сировина є власністю іноземної компанії. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Читайте також:

За даними слідства, упродовж 2021-2022 років юридична особа-нерезидент, зареєстрована в країні ЄС, разом із компаніями РФ, афілійованими з російським олігархом, задекларувала переміщення територією України до країн Азії в митному режимі "транзит" залізної руди на загальну суму понад 1,3 млрд грн.

Уточнюється, що з метою ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів, які сплачуються в процесі імпорту товарів на територію України, службові особи компанії використовували механізм так званого "перерваного транзиту".

Читайте також:

"Насправді ж вони не мали на меті вивезення руди за межі України. Фактично службові особи компанії відвантажували товар суб’єктам господарювання - резидентам України, не сплачуючи при цьому митні платежі", - йдеться в повідомленні.

Так державі завдано понад 118 млн грн збитків.

Раніше ми писали, що за матеріалами Служби безпеки України арештовано майно російського олігарха Алішера Усманова майже на 2 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK