"Укроборонпром" та одна з країн НАТО розпочали спільне виробництво 120-мм мін

120-мм міна - перший продукт спільного виробництва з країною-членом НАТО.
"Укроборонпром" та одна з країн НАТО розпочали спільне виробництво 120-мм мін
Міни калібру 120 мм / ukroboronprom.com.ua

Державний концерн "Укроборонпром" та одна з країн-членів НАТО почали спільно виробляти міни калібру 120 мм. Днями було укладено контракт з Міноборони на постачання цих засобів ураження, тож уже незабаром їх отримають українські військові. Про це повідомила пресслужба концерну.

Читайте також:

"120-мм міни виготовляються за сучасними технологіями. Виробничі потужності розосереджені, зокрема, їхня частина розташована в одній із європейських держав", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в "Укроборонпромі", боєприпас гарантовано уражає ворожу піхоту в радіусі від 25 м до 60 м, а розліт уламків може сягати 250 м. Крім цього, 120-мм міна здатна руйнувати інженерні споруди та легкоброньовану техніку.

Читайте також:

Зазначається, що 120-мм міномет є одним із найбільш розповсюджених в Україні видів артилерійської зброї та активно використовується в бойових діях проти російських загарбників. Він здатний вражати цілі на відстані до 7 кілометрів, а сучасними боєприпасами - у понад 8 кілометрів.

Раніше ми писали, що державний концерн "Укроборонпром" налагодив серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів за кордоном на потужностях однієї з країн-членів НАТО.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK