За управління держборгом: Україна отримала нагороду IFR Awards 2022

Зростання дефіциту держбюджету та швидке скорочення міжнародних резервів змусили Мінфін провести операцію з управління держборгом.
За управління держборгом: Україна отримала нагороду IFR Awards 2022
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Україна отримала престижну нагороду IFR Awards 2022 у номінації Financing Package and EMEA Restructuring від International Financing Review (аналітичного та новинного порталу в сфері ринків капіталу та інвестиційної банківської справи) за успіх операції з управління державним боргом. Про це повідомили в Мінфіні.

Читайте також:

"Ми вдячні IRF за визнання успіху операції з управління державним боргом, яку Мінфін провів разом зі своїми радниками влітку минулого року. Ми націлені продовжувати якісне управління державним боргом, забезпечуючи фінансову стабільність та прозору комунікацію з інвесторами. Це не перша нагорода, яку ми отримали за результатами цієї транзакції, але дуже важливе визнання, що мотивує нас в ці непрості часи", - прокоментував урядовий уповноважений із питань управління держборгом Юрій Буца.

Зазначається, що зростання дефіциту державного бюджету до 5 млрд доларів на місяць задля покриття нагальних потреб держави під час воєнного стану та швидке скорочення міжнародних резервів змусили Мінфін провести операцію з управління державним боргом.

Читайте також:

Так, Мінфіну вдалось погодити з інвесторами пропозицію відкласти платежі за всіма суверенними та гарантованими державою єврооблігаціями на загальну суму близько 21,1 млрд доларів США. Інвестори погодилися на відсутність оплати за зміну умов випуску єврооблігацій, що зазвичай є необхідною умовою проведення подібних транзакцій. 

У міністерстві додали, що голосування інвесторів за зміни є свідченням бажання підтримати Україну, а також знизити потенційний негативний ефект від цих інструментів на економіку України при післявоєнному зростанні.

Унаслідок цього Україна отримала вкрай необхідну допомогу, завдяки якій держава заощаджує близько 6 млрд дол. США протягом двох років.

Раніше ми писали, що за версією міжнародного агентства Resonance Київ визнали найкращим містом світу 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK