Борги "Нафтогазу": Інвестори погодилися на відтермінування виплат за єврооблігаціями

Компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024, а у 2026 році, а відсотки по ньому почне сплачувати у 2024.
Борги "Нафтогазу": Інвестори погодилися на відтермінування виплат за єврооблігаціями
Ілюстративне фото / depositphotos.com

НАК "Нафтогаз України" успішно провела переговори з держателями єврооблігацій, термін погашення яких настає в липні 2024 року. 77% інвесторів погодилися на пропозицію з відтермінування виплат на 2 роки. Про це повідомила пресслужба компанії у Facebook.

Читайте також:

"Таким чином компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024, а у 2026 році, а відсотки по ньому почне сплачувати у 2024. Сума відсотків, що відтерміновується впродовж 2022-2024 років, складає 90 млн євро (45 млн євро на рік, що мають сплачуватися в липні кожного року)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія вже звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням погодити відповідний правочин для належного завершення запиту до держателів єврооблігацій із погашенням у 2024 році.

Читайте також:

При цьому держателі єврооблігацій, термін погашення яких настає в листопаді 2026 року, на повторних зборах не підтримали нову пропозицію щодо змін до умов боргових зобов’язань національної компанії.

Найближчим часом "Нафтогаз" звернеться до Кабміну з пропозицією виробити спільну позицію щодо подальших дій із реструктуризації єврооблігацій компанії.

Публікація НАК "Нафтогаз України" у Facebook
Публікація НАК "Нафтогаз України" у Facebook

Раніше ми писали, що 26 липня 2022 року Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оголосила дефолт за єврооблігаціями.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK