Податкова амністія в Україні: громадяни задекларували активи на 8,8 млрд грн

За ініціативи президента з 1 вересня 2021 року розпочалася кампанія по добровільному декларуванню.
Податкова амністія в Україні: громадяни задекларували активи на 8,8 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У серпні 2022 року Верховна Рада України підтримала зміни до Податкового кодексу України, якими, зокрема, продовжено процедуру одноразового добровільного декларування до 1 березня 2023 року. Про це повідомили в Мінфіні.

Читайте також:

За даними ДПС, станом на 1 березня 2023 року з початку кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб задекларовано 8,8 млрд грн. Сума задекларованого до сплати збору становила 547,5 млн грн.

Станом на 1 березня 2023 року з початку дії податкової амністії до державного бюджету надійшло 325,9 млн грн одноразового збору, з яких 235 млн - в умовах воєнного стану.

"Усі кошти, що надійшли в цей період, дозволили частково профінансувати обороноздатність країни та пріоритетні соціальні видатки", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У міністерстві нагадали, що за ініціативи президента з 1 вересня 2021 року розпочалася кампанія по добровільному декларуванню. Вона мала б тривати один рік, але з урахуванням воєнного стану була продовжена ще на пів року.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2023 року в Україні вводиться нова форма податкової декларації про майновий стан та доходи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK