Допомагають окупантам відбирати гроші в населення: трьох податківців обвинувачують у держзраді

ДБР завершило розслідування щодо податківців, які допомагають ворогу відбирати гроші в населення.
Допомагають окупантам відбирати гроші в населення: трьох податківців обвинувачують у держзраді
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо трьох працівників податкової служби з міста Кам'янка-Дніпровська Запорізької області, які допомагають ворогу відбирати гроші в населення на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомили в ДБР.

Читайте також:

Зазначається, що обвинувальний акт направлено до суду.

Як розповіли в ДБР, після захоплення частини Запорізької області троє працівників податкової служби зрадили присязі та добровільно перейшли на бік ворога. Вони брали участь у незаконному створенні так званої "Каменка-Днепровской налоговой инспекции".

"Двоє фігурантів відповідали за перереєстрацію за російським законодавством місцевих підприємств та підприємців. Також вони збирали податки на користь окупаційної влади", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Ще одна обвинувачена, колишня старша державна інспекторка податкової інспекції, наполегливо агітувала підприємців Кам'янка-Дніпровська отримувати паспорти РФ та відкривати рахунки в російських банках. Також вона вела облік та диференціацію платників, контролювала своєчасність сплати податків до "каси" окупантів.

Наразі фігуранти переховуються на тимчасово окупованій території та досі прислужують загарбникам. Вони обвинувачуються в державній зраді (2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Раніше ми писали, що СБУ викрила на Одещині ворожу поплічницю, яка збирала кошти для російських окупаційних військ в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK