Світло в Україні: дефіцит в енергосистемі відсутній 25 день і не прогнозується

Прогнозується, що ситуація в енергосистемі залишатиметься стабільною й надалі за відсутності нових атак росіян на енергосистему.
Світло в Україні: дефіцит в енергосистемі відсутній 25 день і не прогнозується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У середу, 8 березня, дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 25 день поспіль і наразі не прогнозується. Збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають на поступове зниження споживання. Про це повідомили в "Укренерго".

Читайте також:

Зазначається, що працюють усі види електростанцій в енергосистемі. Генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний.

"Знижене споживання, відновлення роботи деяких генеруючих потужностей, забезпеченість ресурсом гідрогенерації та сезонне стрімке зростання ВДЕ дозволило сформувати в енергосистемі певний резерв потужності, що підвищує рівень надійності електропостачання та операційної безпеки енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У компанії додали, що на Одещині тривають роботи для підвищення надійності живлення регіону.

Також тривають ремонтні роботи на всіх інших об'єктах "Укренерго", пошкоджених ворожими обстрілами.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що за рік із початку повномасштабної війни в Україну надійшло 450 вантажів гуманітарної допомоги з енергетичним обладнанням. Загальна вага допомоги становила понад 5650 тонн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK