Знищення літака "Мрія": СБУ повідомила про підозру екскерівникам "Антонова"

Зловмисникам загрожує до 15 років ув'язнення.
Знищення літака "Мрія": СБУ повідомила про підозру екскерівникам "Антонова"
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Служба безпеки України повідомила про підозру колишнім керівникам ДП "Антонов", чиї дії призвели до знищення "Мрії". Про це розповіли в СБУ.

Читайте також:

"Служба безпеки зібрала ґрунтовну доказову базу на колишніх гендиректора ДП "Антонов", його заступника та начальника підрозділу з авіабезпеки", - йдеться в повідомленні.

За матеріалами слідства, напередодні повномасштабного вторгнення чиновники не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

Читайте також:

"Такі злочинні дії призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 "Мрія", - наголосили у відомстві.

СБУ встановлено, що в період січня-лютого 2022 року посадовці прямо заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на летовищі. Для цього віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об'єкта.

На підставі зібраних доказів усім трьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, яке призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків).

Читайте також:

Двом фігурантам провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності також колишнього заступника гендиректора ДП "Антонов", який наразі переховується від правосуддя. Його оголошено в розшук.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув'язнення.

Раніше ми писали, що під час перебування в аеропорту Гостомель російська армія знищила та пошкодила унікальні літаки Антонова.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK