Стан енергосистеми 15 березня: у 5 областях та Києві діють мережеві обмеження

В Україні працюють усі види електростанцій, гідроелектростанції та триває незначний імпорт електроенергії.
Стан енергосистеми 15 березня: у 5 областях та Києві діють мережеві обмеження
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У середу, 15 березня, виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі. Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

В Україні працюють усі види електростанцій, гідроелектростанції та триває незначний імпорт електроенергії.

Читайте також:

Проте зберігаються мережеві обмеження на Житомирщині та Харківщині, де внаслідок останньої ракетної атаки росіян 9 березня було завдано найважчих пошкоджень мережам.

Крім того, усе ще наявні мережеві обмеження на Полтавщині, Сумщині, Київщині та в Києві. У зв'язку з цим при зростанні споживання в цих регіонах можливі обмеження споживання для уникнення перевантаження обладнання та аварій.

Читайте також:

Зазначається, що в інших регіонах обмежень у мережах "Укренерго", які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводилися.

"Складною залишається ситуація в регіонах вздовж лінії фронту. Зокрема, вчора пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури на Донеччині, а також на Херсонщині", - йдеться в повідомленні.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що 15 березня енергосистема України продовжує працювати без обмежень споживачів та з резервом потужності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK