Ще на рік: Україна та ЄС продовжили дію "транспортного безвізу"

Дія Угоди про лібералізацію вантажних автоперевезень пролонгована до 30 червня 2024 року.
Ще на рік: Україна та ЄС продовжили дію "транспортного безвізу"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна та Євросоюз продовжили ще на рік дію "транспортного безвізу". Угоду про лібералізацію вантажних автоперевезень домовилися пролонгувати до 30 червня 2024 року. Про це повідомили в Міністерстві відновлення.

Зазначається, що відповідної домовленості було досягнуто під час першого засідання Спільного комітету України та Єврокомісії.

Читайте також:

Документ, який був підписаний у червні 2022 року, скасував необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень у держави ЄС.

Угода також спрощує процедуру визнання водійських документів. Україна та ЄС звільнили власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Читайте також:

Після підписання Угоди в червні 2022 року кількість перевізників, які перетинали кордон в напрямку ЄС, порівняно з аналогічним періодом 2021 року збільшилася на 53%, а сама ж кількість перетинів - на 43%.

Раніше ми писали, що 29 червня 2022 року Україна та Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK