У Києві можуть скоротити комендантську годину - КМВА

Зменшення комендантської години узгоджується з метою покращення логістичного забезпечення в столиці та сприяння розвитку економіки загалом.
У Києві можуть скоротити комендантську годину - КМВА
Ілюстративне фото / EPA/UPG

З 26 березня 2023 року комендантську годину в Києві можуть скоротити. Вона триватиме з 00:00 до 05:00. Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, зараз триває процедурне узгодження щодо термінів і порядку зміни тривалості комендантської години в Києві.

Читайте також:

Згідно з робочим варіантом, найімовірніше, з 26-го березня 2023 року комендантська година в столиці України скоротиться. Починаючи від вказаної дати, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня. 

"Питання комендантської години ми розглядали регулярно: опрацьовували спільно з командуванням Угруповання сил і засобів оборони міста Києва, отримали численні клопотання. Також ми бачили і розуміли суспільний запит щодо скорочення. Це і успішна петиція, звернення приватних підприємств, державних установ та простих мешканців столиці. Тому КМВА постійно і методично впроваджувала нові безпекові заходи, які б дозволили скоротити період комендантської години", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що зменшення комендантської години узгоджується з метою покращення логістичного забезпечення в столиці України, сприяння сталому розвитку промисловості, підприємництва та економіки загалом.

Попко наголосив, що новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування тепер матимуть змогу подовжити час своєї роботи. 

Публікація Київської міської військової адміністрації в Telegram
Публікація Київської міської військової адміністрації в Telegram

Раніше ми писали, що з лютого 2023 року в Києві вводяться пропуски нового формату на автомобілі для пересування містом під час комендантської години.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK