Робили "донати" на потреби окупантів: кіберполіція викрила зловмисників

Правоохоронці заблокували криптогаманці, утворені росіянами, з майже 2 мільйонами гривень на рахунках.
Робили "донати" на потреби окупантів: кіберполіція викрила зловмисників
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кіберполіція викрила зловмисників у фінансуванні окупантів. Фігуранти робили "донати" на потреби російських військових та незаконних збройних формувань так званих "ЛДНР". Про це повідомили в Національній поліції України.

Читайте також:

Так, восьмеро жителів різних регіонів України переказували гроші на потреби окупаційних військ і представників псевдореспублік "ЛДНР".

"Інформацію про збори вони отримували з пропагандистських Telegram-каналів. Загалом фігуранти переказали близько 200 тисяч гривень на криптогаманці, утворені росіянами", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У процесі оперативних заходів кіберполіція заблокувала 8 криптовалютних гаманців, які використовувалися в злочинних цілях. Загальний баланс на рахунках становить близько 2 млн грн.

За місцями проживання фігурантів у Києві, в Харківській та Кіровоградській областях правоохоронці провели обшуки та вилучили ноутбуки, жорсткі диски, мобільні телефони, банківські картки, SIM-карти, чорнові записи.

Читайте також:

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі та з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що СБУ заблокувала діяльність потужної прокремлівської ботоферми в Запоріжжі. Боти "розганяли" дезінформацію про обстановку на південному фронті, популяризували російські окупаційні угруповання та закликали донатити на їхню підтримку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK