Допомагав ухилянтам уникнути мобілізації: підозрюється священнослужитель УПЦ (МП) на Буковині

Клірик пропонував військовозобов'язаним свою допомогу в нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами.
Допомагав ухилянтам уникнути мобілізації: підозрюється священнослужитель УПЦ (МП) на Буковині
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки заблокувала на Буковині ще один канал незаконного виїзду українських громадян призовного віку за кордон. До організації протиправної діяльності причетний помічник настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Клірик пропонував військовозобов'язаним свою допомогу в нелегальному переправленні за кордон поза контрольно-пропускними пунктами. Задокументовано, що у вересні минулого року він пообіцяв трьом місцевим жителям організувати "безперешкодний" виїзд до Румунії", - йдеться в повідомленні.

При цьому спільники фігуранта нібито мали забезпечити клієнтів документами для вільного пересування на території ЄС.

Встановлено, що "пунктом збору" ухилянтів було визначено територію монастиря. Саме звідти їх мали вивезти за кордон.

Читайте також:

"Але замість "обіцяних" документів клієнтів доправили до прикордонного району й показали "зеленку", через яку вони начебто можуть перейти до сусідньої країни", - додали у відомстві.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії організатора схеми та заблокували канал нелегальної міграції. Клірику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Щодо його спільника справа вже розглядається в суді.

Раніше ми писали, що в Харкові затримали військових, які за гроші допомагали військовозобов'язаним уникнути мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK