Заступника голови Федерації профспілок викрили на спробі дати 150 тис дол хабаря

ДБР викрило заступника голови ФПУ на спробі дати 150 тис. дол. США хабаря за зміну запобіжного заходу.
Заступника голови Федерації профспілок викрили на спробі дати 150 тис дол хабаря
ДБР викрило заступника голови ФПУ на спробі дати хабаря / dbr.gov.ua

Правоохоронці викрили заступника голови Федерації профспілок України на підготовці до давання хабаря за зміну йому запобіжного заходу в справі щодо незаконного відчуження майна на понад 138 млн грн. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Читайте також:

"Чиновник через посередника планував передати 150 тисяч доларів США для зміни запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою", - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що в грудні минулого року працівники ДБР повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України.

Спільно зі співробітниками СБУ задокументовано, що він у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення про незаконну передачу приватному підприємству будівлі державної курортної бальнеолікарні в Києві.

Читайте також:

Згідно з висновком судової оцінково-будівельної експертизи загальна вартість приміщення становила 138 млн 308 тис. грн. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю.

Посадовцю повідомили про підозру за фактом розтрати чужого майна, зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Читайте також:

Зазначається, що в грудні суд першої інстанції обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 124 млн грн, а також відсторонив його від посади заступника голови Федерації профспілок України строком на 2 місяці. Це рішення було неодноразово пролонговано.

Раніше ми писали, що викрито директора київського парку, який вимагав 2 тис. доларів США за дозвіл на розміщення кафе, яке мало бути використане як "пункт незламності".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK