Допомагали громадянам РФ "легалізуватися" в Україні: у Запоріжжі викрили групу ділків

Серед основних клієнтів зловмисників були громадяни РФ, які причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.
Допомагали громадянам РФ "легалізуватися" в Україні: у Запоріжжі викрили групу ділків
СБУ викрила групу ділків на Запоріжжі / ssu.gov.ua

У Запоріжжі нейтралізували кримінальне угрупування, яке займалося незаконною легалізацією іноземців в Україні. Про це повідомили в Службі безпеки.

Читайте також:

"Серед основних клієнтів зловмисників були громадяни РФ, які причетні до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивств. Для них ділки виготовляли фальшиві візи, паспорти та посвідки на проживання в Україні. У подальшому частина іноземців планувала виїхати до ЄС", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вартість підроблених документів становила від 2 до 3 тис. дол. із людини. Сума залежала від терміновості "замовлення".

Читайте також:

Крім цього, ділки пропонували своїм клієнтам фейкові перепустки на спецтранспорт за зразком міськради, які давали право безперешкодного проїзду під час комендантської години.

Також вони виготовляли для ухилянтів фіктивні документи про непридатність до військової служби. За оперативною інформацією, з червня 2022 року такими "послугами" встигли скористатися понад 90 осіб.

Читайте також:

Як свідчать матеріали слідства, до складу злочинної групи входило 5 мешканців регіону, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

У СБУ розповіли, що підпільний бізнес вони організували у двох офісних приміщеннях у середмісті Запоріжжя. Там встановили комп'ютерну техніку та обладнання для виготовлення підробок. Своїх клієнтів підшукували через особисті зв'язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах.

Під час обшуків в офісах, квартирах та автомобілях фігурантів правоохоронці виявили зразки фальшивок та обладнання для їхнього вироблення; підроблені печатки, штампи та бланки офіційних органів; фальшиві спецперепустки на транспорт; гроші, одержані злочинним шляхом.

Читайте також:

Наразі організатору та ще двом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Організатору групи вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Раніше ми писали, що в Києві викрили зловмисників, які налагодили схему фейкового набуття громадянства України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK