В Україні арештували майно проросійського олігарха Новинського на 3,5 млрд грн

Загальна сума арештованого майна становить більше ніж 3,5 млрд грн.
В Україні арештували майно проросійського олігарха Новинського на 3,5 млрд грн
СБУ арештувала майно олігарха Новинського / ssu.gov.ua

Служба безпеки України арештувала майно проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Загальна сума арештованого майна становить більше ніж 3,5 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об'єкти на декілька афілійованих комерційних структур. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Читайте також:

"Наразі за матеріалами СБУ Мін'юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха", - зазначили в СБУ.

Співробітники Служби безпеки провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів. Виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу.

Читайте також:

У відомстві додали, що триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину й притягнення винних до відповідальності.

Раніше ми писали, що за матеріалами Служби безпеки України арештовано майно російського олігарха Алішера Усманова майже на 2 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK