Допомагав РФ перекидати військові ешелони в Україну: СБУ затримала ще одного зрадника

СБУ затримала колишнього "начальника вокзалу Херсон", який допомагав РФ перекидати військові ешелони в Україну.
Допомагав РФ перекидати військові ешелони в Україну: СБУ затримала ще одного зрадника
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки затримала ще одного пособника агресора під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Зловмисником виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"Після захоплення обласного центру він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і вступив до лав місцевої окупаційної адміністрації РФ. Там його призначили очільником вокзалу міської станції, яка входила до складу створеного агресором "унітарного підприємства Херсонська залізниця", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, на цій "посаді" він допомагав загарбникам налагодити залізничне сполучення для потреб окупаційних угруповань на південному фронті. Брав участь в організації безперешкодного транспортування військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ до захопленого тоді Херсона.

Читайте також:

"Для цього віддавав злочинні розпорядження своїм підлеглим. У разі відмови або невиконання незаконних вказівок погрожував "здати" людей каральним органам рашистів", - додали у відомстві.

Зазначається, що після звільнення південного міста фігурант намагався "залягти на дно" та уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. 

Раніше ми писали, що трьом жителям Херсонської області заочно повідомили про підозру в пособництві країні-агресору. Вони забезпечували переправлення російської техніки через Дніпро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK