Україна готова приєднатися до системи електронної товарно-транспортної накладної ЄС

Перевагою системи е-ТТН в Україні є розробка одразу з урахуванням європейських стандартів обміну даними, зазначили в Мінінфраструктури.
Україна готова приєднатися до системи електронної товарно-транспортної накладної ЄС
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна успішно пройшла відбір для участі в пілотному проєкті EU4Digital. Він передбачає приєднання до єдиної системи електронної товарно-транспортної накладної Європейського Союзу - е-CMR. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Читайте також:

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Анатолія Комірного, протягом минулого року продовжувалася активна робота з впровадження електронної ТТН в Україні.

"Перехід на електронну систему також матиме позитивний економічний ефект - електронні накладні дешевші паперових, та екологічний - відмова від паперових документів сприятиме збереженню довкілля. Перевагою системи е-ТТН в Україні є розробка одразу з урахуванням європейських стандартів обміну даними. Це зробить інтеграцію з європейською системою e-CMR легшою", - прокоментував Комірний.

Читайте також:

У рамках пілоту сформовано робочу групу, завданням якої є:

  • оцінка поточного стану справ з електронним обміном інформацією про вантажні перевезення в Україні;
  • розробка дорожньої карти щодо запуску електронних супроводжувальних документів перевезення вантажів.

Зазначається, що дорожня карта буде розроблена протягом 2023 року на підставі оцінки поточного стану справ і включатиме план дій щодо інтеграції платформи електронних вантажних перевезень України та ЄС.

Раніше ми писали, що Україна та Євросоюз продовжили ще рік дію "транспортного безвізу". Угоду про лібералізацію вантажних автоперевезень домовилися пролонгувати до 30 червня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK