Російські окупанти розмістили вибухівку в четвертому енергоблоці ЗАЕС - МАГАТЕ

У разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із можливим виходом радіоактивних речовин наслідки матимуть транскордонний характер.
Російські окупанти розмістили вибухівку в четвертому енергоблоці ЗАЕС - МАГАТЕ
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Російські загарбники розмістили військову техніку, зброю та вибухівку в приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької атомної електростанції. Про це повідомили представники МАГАТЕ під час щотижневої наради з Державною інспекцією ядерного регулювання України.

Читайте також:

"У разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із потенційно можливим виходом радіоактивних речовин у навколишнє середовище наслідки відчує не лише Україна, вони матимуть транскордонний характер", - йдеться в повідомленні.

За даними Держатомрегулювання, наприкінці липня 2022 року російські військові розмістили в машинній залі енергоблока №1 ЗАЕС важку військову техніку з боєкомплектом, а також зброю та вибухівку.

Читайте також:

Крім того, на початку серпня 2022 року отримано інформацію щодо розміщення воєнної техніки в машинному залі енергоблока №2 ЗАЕС.

Також неофіційними каналами надходить інформація стосовно зберігання техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях Запорізької АЕС, зокрема в ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків.

Раніше ми писали, що Служба безпеки повідомила про підозру окупаційному керівнику Запорізької АЕС Олегу Романенку, який від'єднав станцію від енергосистеми України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK