СБУ повідомила про підозру нинішньому "очільнику" Запорізької АЕС

Чернічук добровільно пішов на співпрацю з ворогом та запропонував свою допомогу у війні проти України.
СБУ повідомила про підозру нинішньому "очільнику" Запорізької АЕС
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Служба безпеки України повідомила про підозру нинішньому "очільнику" Запорізької АЕС Юрію Чернічуку, який до тимчасової окупації регіону займав посаду заступника головного інженера. Про це розповіли в СБУ.

Читайте також:

"Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і запропонував свою допомогу у війні проти України. Після захоплення Запорізької атомної електростанції Чернічук погодився очолити створену на її базі фейкову "експлуатуючу організацію АЕС", яка фактично підпорядковується "Росатому", - йдеться в повідомленні.

На цій "посаді" він змушує українських атомників підписувати контракти з псевдоустановою, а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми РФ. Також Чернічук був "гостем" на російських пропагандистських телеканалах, де він заперечував факти російських обстрілів української АЕС.

Читайте також:

Крім цього, задокументовано злочинну діяльність російського блогера Артемія Лебедєва, який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької АЕС. Там відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб'єкта та "розганяв" його в соцмережах.

Водночас СБУ викрила на співпраці з ворогом колишнього заступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Саме він причетний до передачі окупантам матеріальних цінностей підрозділу.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім фігурантам про підозру:

  • псевдоочільнику АЕС ˗ ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • блогеру ˗ ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • колишньому заступнику начальника загону відомчої воєнізованої охорони ˗ ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 436-2.

"Наразі зловмисники перебувають на тимчасово захопленій частині нашої держави. Тривають комплексні заходи для їхнього притягнення до відповідальності. СБУ наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з ворогом", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України повідомила про підозру колишнім керівникам ДП "Антонов", чиї дії призвели до знищення "Мрії".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK