"Доба була важкою для енергосистеми": які області постраждали від ворожих обстрілів

Попри всі втрати та пошкодження, енергосистема України продовжує працювати збалансовано, дефіцит електроенергії відсутній.
"Доба була важкою для енергосистеми": які області постраждали від ворожих обстрілів
Ілюстративне фото / Getty Images

У середу, 3 травня, росіяни знову обстріляли Україну, через що загинули енергетики з "Херсонобленерго". Також було пошкоджене обладнання обленерго в 7 областях. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго".

Читайте також:

"Минула доба була важкою для енергосистеми України. Ворог завдав масованих ракетних та артилерійських обстрілів вздовж всієї лінії фронту. На жаль, вчора під час виконання робіт загинули наші колеги з "Херсонобленерго", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільших уражень зазнало обладнання операторів систем розподілу (обленерго) у Чернігівській, Харківській, Сумській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях. При цьому магістральні мережі нових пошкоджень не зазнали.

Читайте також:

У Херсоні через ракетні обстріли за добу було знеструмлено понад 6 тисяч споживачів. У Сумській області з вечора тривають артилерійські обстріли. Там, де дозволяє ситуація, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

У Дніпропетровській області відновлено електропостачання близько 15 тисяч споживачів, яке було порушено через нічні обстріли. У Донецькій області відновлено енергоживлення побутових споживачів міста Торецьк, яке знеструмлювалося через повторні обстріли.

Читайте також:

У компанії додали, що опівночі ворог завдав ракетного удару по об'єкту генерації в Донецькій області. Було пошкоджено обладнання та знеструмлено близько 186 тисяч споживачів. На ранок електропостачання всіх споживачів у цих регіонах відновлено.

"Попри всі втрати та пошкодження, енергосистема України продовжує працювати збалансовано, дефіцит електроенергії відсутній", - наголосили в НЕК.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що РФ продовжує атакувати цивільні та енергетичні об'єкти України. У ніч з 3 на 4 травня внаслідок обстрілів вкотре постраждала теплоелектростанція "ДТЕК Енерго".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK