Укрзалізниця планує запровадити купе для жінок

У 2010 році Укрзалізниця вже вводила таку послугу, але вона не користувалася попитом.
Укрзалізниця планує запровадити купе для жінок
Ілюстративне фото / Getty Images

Укрзалізниця активно працює над питанням посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. Зокрема, компанія розглядає можливість запровадження жіночих купе. Про це повідомила пресслужба УЗ.

Читайте також:

Зазначається, що розробляються IT-рішення та будуть внесені відповідні зміни до нормативних актів. Також УЗ проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка, залізничники вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі.

Читайте також:

"Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці - допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" із жіночими купе", - прокоментував він.

Лященко додав, що жіночі купе тестуватимуть упродовж декількох місяців і разом із громадою й фахівцями ухвалять рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків.

Читайте також:

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок Укрзалізниці.

У 2010 році Укрзалізниця вже вводила таку послугу, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах. Жіночі купе було запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

Раніше ми писали, що на сайті Кабінету Міністрів з'явилася петиція про запровадження окремих вагонів для жінок та чоловіків у поїздах АТ "Укрзалізниця".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK